Multa & Speelbelovend

Multa & Speelbelovend

Sinds kort verkopen houten speelgoed in onze webshop!, zoals reuze speelknijpers en de breivork. Wij hebben hierin een samenwerking met Speelbelovend, een groothandel in houten speelgoed. Ze stellen henzelf ten doel dat het Speelgoed wordt gemaakt door mensen die in onze snelle wereld een grotere afstand hebben tot de reguliere arbeidsmarkt. “ Door met de dagbesteding van instellingen samen te werken, ontwerpen aan te passen, aanpassingen bij de productie toe te voegen en rekening te houden met de condities waarbij de individuele mensen prettig kunnen werken, kunnen meer mensen participeren. De meeste producten, komen tot stand met hulp en inzet van mensen met een lichamelijke en / of verstandelijke beperking. Alle producten komen via MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) tot stand.” De producten zijn gemaakt van FSC gekeurd hout. 

Speelbelovend is een samenwerkingsverband tussen GRA-CV Nichemarket Development uit Hilversum en een aantal afdelingen van dagbesteding voor mensen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt zoals o.a. Multa bedrijven. 

Ik ga op werkbezoek bij Multa in Assen! Een dagbestedingslocatie voor mensen met een verstandelijke beperking, soms in combinatie met psychiatrische problematiek. Bij binnenkomst word ik ontvangen door Jeroen, bedrijfsleider en enthousiaste begeleider die vol passie over Multa vertelt! Er zijn verschillende locaties met verscheidene afdelingen, zoals textiel, kaarsenmakerij, hout etc. De locatie in waar ik op bezoek ben in Assen is een hout en metaal afdeling waar o.a. het speelgoed voor speelbelovend wordt geproduceerd. Met 2 andere collega’s en vrijwilligers begeleidt hij 10-12 cliënten per dag. De productielijn is zo opgezet dat het door cliënten kan worden uitgevoerd van begin tot verzending. Iedere client heeft zijn eigen kracht die ingezet wordt binnen het bedrijf. Samen wordt bekeken en ervaren waar deze mogelijkheden liggen en waar ze versterkt en uitgebreid kunnen worden. Zo vertelde een jongen mij trots dat hij de ‘ lakexpert’  is. In de loop der jaren heeft hij daarnaast geleerd om zelf, stapje voor stapje, een houten kast te produceren! Machines, zoals een computergestuurde cnc machine, waarmee de cliënten werken zijn zo afgestemd dat zij deze, na aanpassingen, zelf kunnen bedienen. Iedereen heeft zijn eigen ‘ takenpakket’  en krijgen over dat stukje ook de verantwoording. Ik zie hardwerkende handen, geconcentreerde gezichten, blijdschap en vragende blikken die weten dat ze bij hun begeleiders terecht kunnen. Het is een bedrijf waar zorg en economie elkaar ontmoeten en samengaan. Zoekende naar de juiste balans hierin. Er ‘moet gewoon’  geld verdiend worden om het bestaansrecht te behouden, maar ook heeft iedere client recht op goede zorg. Soms is dat proces van balans vinden niet eenvoudig. Zeker gezien de huidige ontwikkelingen in ons zorgstelsel. Maar ik zie hier bevlogen mensen, die staan voor hun cliënten en hun bedrijf! En waar deze balans kritisch in de gaten gehouden wordt.

Na een uur moeten we ons gesprek afsluiten. Ik krijg toestemming om nog een aantal foto’s te maken. Cliënten poseren trots in hun kracht. De vrouw die alles schuurt trekt met een glimlach alle laatjes open om te laten zien wat ze allemaal heeft geschuurd! Ze is doof, maar verteld me op haar manier hoe trots ze is. Ik neem afscheid, wetende dat we nog lang niet zijn uitgepraat. Een 2e bezoek zal zeker nog volgen!!

www.speelbelovend.nl

www.multa.nl 

 

Posted on 2015-12-07 by Muriël Kok Uitgelicht 0 2046

Geef een reactieLaat een berichtje achter

Blog categorieën

Laatste reacties

Geen reacties

Zoeken in de blogs

Related articles

Vergelijk 0
Vorige

Geen producten

Nog te bepalen Verzending
€ 0.00 BTW
€ 0.00 Totaal

Afrekenen